Приблизително 40 000 венецуелци са загинали преждевременно за по-малко от

...
Приблизително 40 000 венецуелци са загинали преждевременно за по-малко от
Коментари Харесай

Американските санкции са довели до смъртта на 40 000 венецуелци

Приблизително 40 000 венецуелци са починали прибързано за по-малко от две години вследствие на въвеждането на наказания против Венецуела, ориентирани към смяна на политическия режим там. Това е изводът, изработен от изследване на известния американски икономист Джефри Сакс.
" Американските наказания целят да унищожат венецуелската стопанска система и по този метод да доведат до смяна на политическия режим. Това е безполезна, безмилостна, противозаконна и пагубна политика , която предизвиква огромни вреди на венецуелския народ...
Сред резултатите от огромните стопански наказания, наложени от администрацията на Тръмп от август 2017 година, в страната има повече от 40 хиляди смъртни случая”- се споделя в научна публикация, оповестена от Центъра за стопански и политически проучвания на Съединени американски щати.
Проучването отбелязва, че глобите на Съединени американски щати са понижили съществуването на храни и лекарств а, като в това време са нараснали заболеваемостта и смъртността.
Според отчета, към 80 000 души с ХИВ не са получили антивирусно лекуване от 2017 година насам, до момента в който огромен брой от четирите милиона души, страдащи от диабет и хипертония са били лишени от инсулин и сърдечно-съдови лекарства.
Освен това се отбелязва, че в бъдеще е допустимо да загинат още десетки хиляди венецуелци , заяви РИА Новости.
Икономическата рецесия във Венецуела продължава дълго време, усложнена от финансовите и икономическите наказания, наложени против страната. Американските наказания против Венецуела са в действие от март 2015 година, когато президентът Барак Обама ги вкара в отговор на експулсирането на американски дипломати от страната. Оттогава глобите са неведнъж увеличени.
Съединените щати неотдавна вкараха с анкции и против редица държавни компании, измежду които е и националната газова и петролна компания на Венецуела .
На 21 януари в южноамериканската страна започнаха митинги против настоящия президент Николас Мадуро. След началото на протестите представителят на опозиционния парламент Хуан Гуайдо нелегално се разгласи за краткотраен държавен глава.
Редица западни страни, водени от Съединените щати, признаха легитимността на Гуайдо. На собствен ред Мадуро назова главата на Народното събрание марионетка на Съединени американски щати. Русия, Китай и редица други страни поддържаха Мадуро като законен президент на Венецуела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР