Прибързано и внезапно е решението да се преговаря с Украйна

...
Прибързано и внезапно е решението да се преговаря с Украйна
Коментари Харесай

Да искаме пари авансово за оборудването на АЕЦ Белене, съветва Еленко Божков



Прибързано и ненадейно е решението да се договаря с Украйна да купи оборудването на АЕЦ " Белене ". Това съобщи пред БиТиВИ Еленко Божков, някогашен заместник-министър на енергетиката. Не е разискван методът на заплащане, разясни той. Според него би трябвало да желаеме пари предплатено. Относно решението на Върховен административен съд за сметките за парно Божков не се ангажира да предвижда дали ще може да си желаеме връщане на пари.

Богомил Николов от асоциация " Активни консуматори " разяснява мнението на Върховен административен съд, че някои съставни елементи в сметката за парно са противозаконни като изясни, че би трябвало да се откри стабилно решение на сметките. Някои детайли са неизмерими, по думите му. Търсим казуса не там, където е, съгласно Николов. За него проблем е несправедливото систематизиране и небалансираното прилагане. Държавата би трябвало да подкрепи хората в подмяната на топломерите с отдалечени, по мнението му.

Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните сдружения сподели, че разрешаването на казуса е такса сградна апаратура да се разпределя по отношение на кубатурата на жилищата. Това сочат и европейските наставления.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР