При всяко едно неразположение трябва да се търси лекарска помощ

...
При всяко едно неразположение трябва да се търси лекарска помощ
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Грипът ударя най-тежко възрастните и младите хора до 20 години

При всяко едно неразположение би трябвало да се търси лекарска помощ и без антибиотици, поучава вирусологът
Прочетете още
" Тежестта на грипа сега не е мощна, нито път е непрекъсната за цялата страна. В София ситуацията не е изключително тежко. Най-силно боледуват възрастните хора и хората до 20 години. Няма да има грипна почивка за цялата страна. Мисля, че няма да стигнем до национална грипна почивка. Пикът ще бъде в средата на февруари ", това съобщи вирусологът професор Радка Аргирова в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. 

Аргирова посъветва бързо уединяване и приемане на лекарства от началото. Антибиотици не би трябвало да се одобряват, а противогрипни медикаменти, удостовери тя. 

Всички вируси си имат своето развиване, гражданска война и сезонност. Децата са наранени най-вече, само че не са пощадени и възрастните, както и тези с хронични болести ", сподели още Аргирова. 

" След пандемията се усещаме като отвързани. Не се приказва за маски и дистанции, а би трябвало, когато има такива респираторни инфекции. При всяко едно неразположение би трябвало да се търси лекарска помощ, тъй като вирусът не би трябвало да се популяризира ", разяснява вирусологът. 

" Хубаво е човек да се тества, с цел да знае дали е с грип или Коронавирус. Има си бърз общ тест, който отделя Коронавирус от грип ", разясни тя. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР