При встъпването си в длъжност като член на Съвета за

...
При встъпването си в длъжност като член на Съвета за
Коментари Харесай

СЕМ: Соня Момчилова е отговаряла на изискванията на закона при встъпването си в длъжност

При встъпването си в служба като член на Съвета за електронни медии (СЕМ )Соня Момчилова е отговаряла на условията, планувани в Закона за радиото и малкия екран, което е удостоверила с декларация за сходство. Това декларират от Съвет за електронни медии.

От медийния регулатор напомнят, че Момчилова встъпи като член на Съвет за електронни медии на 5 август 2021 година Към тази дата тя е заличена в Търговския указател като притежател на капитала на комерсиално сдружение, показват още от Съвет за електронни медии. От Съвет за електронни медии демонстрират и съответната декларация.

Съвет за електронни медии не е орган по назначение на Соня Момчилова като член на Съвет за електронни медии и не е способен да се произнася по отношение на законосъобразността на указа на президента на републиката, допълват още от Съвет за електронни медии.

Както писа Българска телеграфна агенция, по-рано през днешния ден от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) оповестиха, че са открили несъответственост към датата на заемане на длъжността член на Съвет за електронни медии на Соня Момчилова.

На постоянно съвещание КПКОНПИ е приела решения за изпращане на сигнал по подготвеност на президента Румен Радев.

От комисията напомнят, че на 18 август т.г. е формирано произвеждане за инспекция за възможна несъответственост при назначението на Соня Момчилова за член на Съвет за електронни медии.

Производството е почнало по сигнал от ръководителя на Съвет за електронни медии, съгласно който към датата на издаване на декрет на президента за назначението й, Соня Момчилова е била едноличен притежател на капитала на комерсиално сдружение, което опонира на наредбите на Закона за радиото и малкия екран.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР