При връчването на сертификатите заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов

...
При връчването на сертификатите заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов
Коментари Харесай

Втори екип български медици вече знаят как да оказват помощ по въздух

При връчването на документите заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов поздрави медиците за избора им и посочи тяхната безрезервност, висок професионализъм и приноса им за повишение качеството на предоставените медицински услуги и като целокупност на българското опазване на здравето.

Той благодари на управлението на ВМА и на сътрудниците от Симулационния център, които направиха допустима реализацията на този курс и ги увери, че и отсега нататък Министерството на здравеопазването ще продължи да влага в плана, стъпвайки на най-хубавите европейски стратегии за образование, приспособени към нашите условия.

“От позиция на нашето ведомство, България към този момент разполага с квалифицирани медицински екипи, които да подсигурят незабавната помощ по въздух. В началото на 2024 година ще разполагаме и с първия български медицински хеликоптер, а до края на плана поетапно ще бъдат доставени и останалите пет машини. Работим настойчиво и с организацията на наземните бази, като всички действия се осъществят по график “, посочи проф. Илко Гетов пред медицинските експерти и посетители на церемонията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР