При вируси и настинка опитайте тази домашна напитка! Температурите през

...
При вируси и настинка опитайте тази домашна напитка! Температурите през
Коментари Харесай

При вируси и настинки пийте тази вълшебна напитка!

При вируси и простуда пробвайте тази домашна напитка!

Температурите през това време на годината, дружно с главоболието и нарасналата потребност от сън, предизвикват многочислени недоволства и неустойчивост към вируси, синузит, кашлица и повсеместен спад в имунната система.

Ако желаете да укрепите тялото си по натурален и здравословен метод, да излекувате настинката или вируса, пригответе тази елементарна и вкусна напитка.

Необходими съставки:
6 лимона
1 скилидка чесън
2 чаени лъжички джинджифил на прахуляк
2 супени лъжици мед
600 мл сок от ананас
½ чаена лъжичка пикантен червен пипер
1 чаена лъжичка куркума на прахуляк

Пиготвяне:
Изстискайте лимоните и поставете сока в блендер. Добавете останалите съставки и разбъркайте до приемането на еднородна примес.

Съхранявайте сместа в стъклен съд в хладилника. Пийте по 150-200 мл 4 пъти дневно, до момента в който признаците не изчезнат.

Лечебните свойства на ананаса са познати от епохи в националната медицина.

От лечебните съставки се откроява бромелаинът, група ензими, които разграждат протеините и подкрепят процеса на храносмилане.

Ако ананасът се употребява незабавно след хранене, той оказва помощ на стомаха да разгради протеините до аминокиселини. Затова този плод постоянно се предлага по време на диети.

Ананасът е богат на витамин С, минерали и фибри, които форсират работата на червата и подтикват храносмилането.

Бромелаинът има мощно противовъзпалително деяние. Клиничните изследвания потвърдиха, че бромелаинът облекчава възпалението и понижава отока при остро инфектиране на синусите, гърлото, оказва помощ при артрит, подагра и форсира възобновяване след интервенция и пострадване.

Бромелаинът е естествено средство против настинки и бронхит, тъй като разрежда секретите в дихателните пътища и улеснява изхвърлянето им. Някои изследвания даже демонстрират, че при някои възпаления, бромелаинът може да се употребява вместо антибиотик.

За най-пълноценното асимилиране на тази съставна част и това й свойство се предлага ананасът да се употребява сред храненията, в противоположен случай ензимите се употребяват за процеса на храносмилане.

Бромелаинът се деактивира от топлината. Следователно ананасът от консерва не е добър източник на този ензим, тъй че е най-добре да се употребява свеж.

Тъй като, ананасът е богат на антиоксиданти, изключително витамин С, той има позитивен резултат върху отбраната на организма от нездравословното влияние на свободните радикали, което може да аргументи разнообразни болести като: атеросклероза, болести на сърцето и кръвоносните съдове, бронхит, астма, ревматизъм артрит, остеоартрит, рак на дебелото черво и други типове злокачествени болести.

Следователно, ананасът се смята за естествено противораково лекарство, което може да помогне за попречване и за битката с рака.

Ананасът укрепва естествения имунитет на организма и пази човешкото здраве.

Ананасът е освен здравословен, само че е и същински козметичен вълшебник, който подхранва кожата външно и вътрешно, резервира нейната влага, възвръща я, почиства и свива порите.

Ананасът работи и против стареенето. Доказано е, че забавя процеса на стареене на кожата, покачва еластичността й, прави кожата по-млада, свежа и по-мека.

Ананасът подтиква метаболизма, тъй че той е сполучлив герой против целулита и наднорменото тегло.

Ананасът съдържа и магнезий. Недостигът на магнезий може да аргументи свръхчувствителност на нервната система, нервност, мускулни крампи, нарушена сърдечна функционалност и нарушено храносмилане.

Вижте още: Квас от картоф! Особено подобаващ за хора с нетърпимост към глутен

Недостигът на магнезий води до незадоволителното асимилиране на калция за потребностите на организма. Дефицитът на магнезий е обвързван и с появяването на злокачествени болести. Сокът от ананас понижава безпокойството и напрежението.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР