Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и

...
Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и
Коментари Харесай

Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата Мама и аз

" Търговска Лига " се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение " Мама и аз ", оповестиха от компанията. " Решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл ", декларират от " Търговска Лига ".

Цялата позиция:

Решението на държавното управление от 30 април т.г. за основаването на многопрофилна болница в София със единствено 40 педиатрични кревати е законосъобразно и вярно. Нито планът, нито решението за новата болница изобщо имат за цел основаването на някаква „ национална частна детска болница “.

Предвид основаното обществено-политическо безпокойствие вследствие на разпространението на подправени вести и популистки мнения, вложителят Търговска Лига се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение. Решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл.

Напомняме на цялата българска общност, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и вложенията в опазването на здравето са решаващи за излизането от демографската рецесия и оцеляването на нацията.

Категорично и ясно удостоверяваме нашата безрезервна поддръжка за построяването на същинска национална държавна детска болница и, че основаването на съвременна многопрофилна болница в София, без педиатрично поделение, не трансформира тази наша кардинална позиция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР