AP Technology Writer (AP) — Имат ли потребителите на социални

...
AP Technology Writer (AP) — Имат ли потребителите на социални
Коментари Харесай

Съдебният процес срещу Meta пита дали потребителите на Facebook имат право да контролират своите емисии с помощта на външни инструменти

AP Technology Writer (AP) — Имат ли потребителите на обществени медии право да управляват това, което виждат — или не — на своите излъчвания?

Съдебно дело, заведено против компанията майка на Фейсбук Meta Platforms Inc., твърди, че федерален закон, който постоянно се употребява за предотвратяване на интернет фирмите от отговорност, също по този начин разрешава на хората да употребяват външни принадлежности, с цел да поемат контрола върху своите канали – даже в случай че това значи затваряне изключено е изцяло.

Институтът Knight First Amendment към Колумбийския университет заведе дело в сряда против Meta Platforms от името на професор от Амхърст, който желае да пусне инструмент, който разрешава на потребителите да спрат да следват цялото наличие, подавано им от логаритъма на Фейсбук.

Инструментът, наименуван Unfollow Everything 2.0, е уголемение за браузър, което ще разреши на потребителите на Фейсбук да преустановят следенето на другари, групи и страници и да изпразнят новините си - потокът от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР