При вчерашната влакова катастрофа в турската провинция Текирдаг са загинали

...
При вчерашната влакова катастрофа в турската провинция Текирдаг са загинали
Коментари Харесай

Съпругата и детето на българин сред загиналите в Текирдаг

При вчерашната влакова злополука в турската провинция Текирдаг са починали брачната половинка и детето на български жител, който има и турско поданство. Това стана ясно след повторна щателна инспекция на персоналните данни на жертвите, оповестиха от Външно министерство.

Починалата жена има единствено турско поданство. Детето на възраст под 1 година обаче е български жител по право, защото единият родител също е български жител. Съгласно член 8 от Закона за българското поданство български жител по генезис е всеки, на който най-малко единият родител е български жител.

За турските управляващи детето обаче се води турски жител и по тази причина и до този миг те показват в отговор на формалните ни запитвания, че няма българи измежду жертвите.

Генералното консулство на Република България в Одрин и Генералното консулство на Република България в Истанбул правят спомагателни инспекции дали измежду ранените и приети в болница пасажери има български жители, както и дали има такива измежду тези пасажери, на които е оказана здравна помощ на място и по-късно са били освободени.

Министерството на външните работи на Република България показва съболезнования на околните на починалите пасажери!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР