„При ваксините основната странична реакция е т.нар. COVID - ръка.

...
„При ваксините основната странична реакция е т.нар. COVID - ръка.
Коментари Харесай

Доц. Казанджиева: Основната странична реакция при ваксините е т. нар. COVID-ръка

„ При имунизациите главната странична реакция е така наречен Коронавирус - ръка. Това е реакция директно след имунизиране на ръката, на която е сложена имунизацията “.

Това съобщи пред БНР доцент Жана Казанджиева – кожен лекар в Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ „ Александровска”, във връзка за открити алергични реакция след имунизиране с имунизацията на Novavax, както и за други нежелани реакции с имунизациите на AstraZeneca и Moderna. Тя бе безапелационна, че що се отнася до преболедуването, най-големият проблем е постковидното дифузно опадане на косата.

„ Има реакции като обрив, като оток, която е относително безобидна. Минава не незабавно, само че след няколко дни. По отношение на кожната сетивност, маркирана от специалистите на ЕМА като резултат при имунизациите на AstraZeneca и Moderna - това също е допустимо, откакто губим сетивност като усет и аромат при заразяване “, добави дерматоложката.

Доц. Казанджиева бе безапелационна, че с течение на времето се натрупват познания и последователно нещата се обясняват.

„ В началото имаше много недомислици като информации за везикулозен обрив, че излизат мехурчета след имунизация, до момента в който в този момент към този момент знаем, че главното са васкулити - т.е. съдовата патология. Има и данни за уртикариални реакции след имунизиране, само че би трябвало да кажем, че това не е уртикария “, акцентира специалистката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР