При тридневно отпадане на дерогацията цените на горивата щяха да

...
При тридневно отпадане на дерогацията цените на горивата щяха да
Коментари Харесай

При тридневно отпадане на дерогацията цените на горивата щяха да се повишат

„ При тридневно отпадане на дерогацията цените на горивата щяха да се покачат. Тогава напълно щяхме да подвластен от импорт в някакъв миг и това можеше да докара до затрудняване в покриването на търсенето “, сподели депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Радослав Рибарски.

Рибарски акцентира, че в този момент се предлага по-дълъг период, който не трябва да бъде пропиляван и „ Лукойл " би трябвало да се активизира.

Ние от ПП-ДБ сме наясно с рисковете. От самото начало заложихме март, с цел да минат зимните месеци, които затрудняват доставките на петрол, сподели той.

„ Разгледахме отчетите, които постъпиха и те ясно демонстрират рисковете. Нужен е интервал за образуване на дълготрайни доставки на недопечен петрол. След това софтуерно да се пренастрои рафинерията. Не можем да сложим на риск снабдяването с горива, а и цените са извънредно значими за хората, това постоянно е водещо “, безапелационен е Рибарски.

За да не спре производството в рафинерията в Бургас, би трябвало гладко да се минава към неруски петрол. През декември съотношението би трябвало да е 80 към 20, идващото тримесечие понижава и гладко стига до 50%. Преминаването под 50% съветски петрол ще покаже дали рафинерията напълно може да премине към неруски петрол, изясни той в ефира на bTV.

Ако се заложи март в графика, би трябвало ясно да се знае какво се прави по дни. Всеки ден и под каква форма се подсигуряват дълготрайни доставки. Кой петрол ще замести съветския петрол? Какви ще са цените? Виждаме, че се изравняват цените на сортовете. Очакванията са, че ще има покачване на цените. Но това е пазар, който зависи от котировките на суровия петрол на тържищата, сподели Рибарски.

Той акцентира, че проектът за доставките би трябвало да се изготви от " Лукойл " дълготрайно.

„ В сряда ще излезем от задънената улица “

„ В сряда ще излезем от задънената улица, в която сме сега и ще бъде отритнат вотът на съмнение към държавното управление, ще стартираме значимите данъчни закони и бюджета на страната “, сподели Рибарски.

„ Има ротационно държавно управление, а в Народното събрание има болшинство, което гласоподава промени, които дружно сме сложили на масата и те са жизненоважни за България. Те са ясни: еврозона, Шенген, правосъдна и конституционна промяна. Има потребност от диалози и разискване на тематиките “, добави той.

„ С Движение за права и свободи работим по съответни законопроекти. Всеки един се разисква по единично. Нямаме сделки за безрезервна поддръжка “, съобщи той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР