При това, стаистически оценено, преживяването е с 10% по-незадоволително Мненията

...
При това, стаистически оценено, преживяването е с 10% по-незадоволително Мненията
Коментари Харесай

Надцененото удоволствие от секса за една нощ

При това, стаистически оценено, прекарването е с 10% по-незадоволително
Мненията за и срещу сексът за една нощ постоянно са били полярни: едни го одобряват, като нещо напълно обикновено, други, в противен случай, изцяло го отхвърлят. Оказва се, че впускането в прекарване от този тип оставя по-значима диря, в сравнение с си даваме сметка.

Заключението е на база научно проучване, оповестено в профилираното издание  " Journal of Sex Research ". Авторите на проучването са провели анкета измежду близо 4000 студенти.

Като цяло, участниците са споделили, че по тяхна преценка еднократният секс понижава удоволствието от прекарването с към 10%. Разбира се, когато нещата опират до статистическо показване на субективни оценки, всичко следва да се преглежда като релативно.

От отговорите на участвалите в изследването излиза наяве, че 15% от опиталите секс за една нощ или с чужд, са се почувствали депресирани от прекарването. 17% пък споделят, че са изпитали признаци на тревога и/или суматоха.

Авторите на проучването имат догадка, за какво това е по този начин. Според учените, по-склонни да се впуснат в неангажиращи връзки с еднократни полови активности са хора, които по-лесно се поддават на депресивни настроения. Водещият създател в проучването, доктор Мелинда Бенджамин от Университета на Калифорния добавя, че нервността, тревогата и чувството за угнетеност са тези фактори, които най-често ни тласкат към секс с непознати или за една нощ.

Авторите на изследването доближава и до още няколко извода за наблюдаваните тенденции в „ греховното прекарване “ на еднократните полови връзки.

На първо място, от ден на ден дами и мъже се впускат в такива случки, най-много поради фактът, че сексът за веднъж има своите преимущества. Той се оказва по-бурен, тъй като сътрудниците се усещат по-разкрепостени в държанието си и са по-склонни да опитват, в сравнение с при секс с дълготраен сътрудник.

Част от дамите, взели участие в проучването споделят, че сексът за една нощ е повишил самочувствието им и ги е предиздвикал да се усещат – най-малко за малко – по-красиви и мечтани.

Но в последна сметка специалистите са безапелационни, че дамите и мъжете прибягват до такива прекарвания по разнообразни подбуди. За представителите на мощния пол това е нещо като отклик на естествения нагон и рядко изпитват угризения, в случай че им се отвори случай да преживеят една бурна полова нощ с „ нещо непознато “.

Жените, обаче, прибягват до неангажиращи еднократни връзки, когато са подложени на стрес и се тормозят в дълготрайната си връзка и желаят да вземат значимото решение, следва ли тя да продължи или не.

Категорични заключения е мъчно да се вършат, само че трендовете са ясни: сексът за една нощ може и да е измежду водещите полови мечти и при двата пола, само че надали може да се твърди, че го вършим единствено за наслаждение – постоянно се случва да го опитаме като „ лекарство “ и краткотрайно бягство от реалността и тези неща в нея, които ни тормозят, депресират и ни държат напрегнат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР