При толкова мащабен военен конфликт беше въпрос на време да

...
При толкова мащабен военен конфликт беше въпрос на време да
Коментари Харесай

Борис Станимиров: България трябва да поиска системи за ПВО от съюзниците

При толкоз огромен боен спор беше въпрос на време да се случи сходен случай като този в Полша.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният народен представител и зам.-председател на комисията по външна политика Борис Станимиров.

Особено при тази война, която се води най-вече с ракети и артилерия на далечни дистанции, няма по какъв начин териториите до границите да не бъдат под риск. И ние като близка територия би трябвало да имаме поради, че такова нещо може да се случи.

Реакцията на НАТО беше доста бърза, доста съответна. Изрази се единомислеща поддръжка за Полша, след което обаче имаше доста съответни ограничения по деескалацията. НАТО показва неотстъпчивост, само че и здрав разсъдък.

 
Безспорно би трябвало да се ускори противовъздушната защита в прилежащите страни. Един от дебатите в Полша е по какъв начин системата им за Противовъздушна отбрана не е реагирала на тази ракета. България в цялостна степен би трябвало да изиска от съдружниците и да разположи системи за Противовъздушна отбрана.
Ясно е, че това е случай и изолиран случай. Той не основава в допълнение политическо напрежение. По-скоро дава учредения при планирането на Противовъздушна отбрана страните и пакта да са доста по-внимателни.

Успешната контраатака на украинските сили се дължи значително на сериозното въоръжение, което получава от НАТО. Въпреки това НАТО се въздържа да даде по-тежко въоръжение, което би могло да се употребява и на територията на Русия. Досега НАТО дава на Украйна задоволително въоръжение, само че такова, което е защитно. Съответно украинската страна упорства за по-мощно въоръжение. Военно-политическият детайл го има и в този проблем.

С оглед на настъпващата зима, съветските удари по инфраструктурата на Украйна могат да доведат до нова бежанска вълна. Чисто енергийно, тя ще сложи хората в Украйна в по-трудна обстановка. Това сигурно е част от търсения резултат на тези бомбардировки.

 
Трябва да кажем ясно, че бомбардировките над подобен вид инфраструктура са военно закононарушение по интернационалното право. Те не с военни обекти и са предпазени от интернационалното право. Който го прави е воннопрестъпник и може да му се търси отговорност за това.
Изборният кодекс съществено понижава възможностите за образуване на болшинство у нас. Това, което се трансформира, методът по който се прави и в случай че щете времето, в което се прави измежду нощ, е цялостно безсрамие. Това е една проява на цинизъм.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР