При такава ситуация е редно премиерът да бъде излъчен от

...
При такава ситуация е редно премиерът да бъде излъчен от
Коментари Харесай

Иван Иванов: Редно е премиерът да бъде излъчен от ПП, БСП няма условие това да не е Кирил Петков

При такава обстановка е редно министър председателят да бъде излъчен от Политическа партия. Не сме поставяли изискването кой ще бъде министър председател. Кирил Петков може да се случи като догадка. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ земеделският министър в оставка Иван Иванов.

Той увери, че Българска социалистическа партия ще положат всички старания да осъществят третия мандат, в случай че президентът им го връчи.

Считаме, че влизането в изборна процедура ще хвърли в безпорядък страната, добави той.

„ Ако мандатът пристигна при Българска социалистическа партия, детайлите ще бъдат дискутирани “, посочи министърът в оставка.

За него въпросът е да има работещо държавно управление и парламент, както и ясна стратегия за ръководство.

На въпрос остава ли изискването Кирил Петков да не е министър председател, Иванов отговори:„ Мисля, че на този стадий не остава “. Според земеделския министър в тази обстановка е редно министър-председател в възможен нов кабинет да бъде излъчен от „ Продължаваме Промяната “. Министърът добави, че Българска социалистическа партия не са поставяли изискване какъв да е министър председател в третия мандат.

Иван Иванов увери, че тази година ще имаме годишна продукция на зърно с положително качество по сходство на миналогодишната.

" В началото на войната в Украйна имаше напълно обосновани догатки от службите, че е налице заплаха от радиоактивно замърсяване на реколтата на зърно от Украйна, която би трябвало да се прибере в този момент и надлежно страната трябваше да вземе нужните ограничения, с цел да обезпечи продоволствието на страната, " добави още министърът.

Той изясни, че при започване на войната цяла Европа е била обезпокоена поради неналичието на зърно. “40% от количествата, които се внасяха в Европейски Съюз, бяха от Украйна и Русия. Тогава бяха блокирани всички доставки, надлежно настъпи недостиг и цените скочиха. Европейски Съюз предприе ограничения, с цел да може да задоволи търсенето в страните членки”.

Иванов акцентира, че тогава България е желала да блокира чистата продукция на зърно.

По думите му службите са имали опасения за вероятно нахлуване над нуклеарен реактор в Украйна.

Земеделският министър съобщи, че след началото на войната Европейската комисия е почнала да търси всевъзможни разновидности да може да бъдат отблокирани тези количества зърно, които се намират в Украйна. “ЕК взе решение да освободи от мито и от фитосанитарен надзор зърното, с цел да може гладко да стигне до фермерите в цяла Европа. За страдание по информация, които идват от нашите аграрни производители, България влизат съществени количества, които подбиват цената на нашите зърнопроизводители”.

Той отвори и скоба, че по-евтиното зърно ще се отрази на потребителите и на производителите на самун.

Проверките би трябвало да приключат до 4-5 дни.

„ Припомням, че при започване на войната цяла Европа имаше проблем с липса на зърно. 40% от количеството, което се изнасяше в европейски мащаб, идваха от Украйна и Русия. Бяха блокирани всички доставки и изходи за експорт на зърно от Украйна, надлежно настъпи недостиг, а цените скочиха безпределно. Европейска комисия предприе редица ограничения. Румъния и България разполагаха с налично количество. Успяхме да подпомогнем нашите сътрудници от Европейски Съюз. Не купихме зърно за Държавния запас заради отпаднала нужда “, разяснява още той.

Министърът в оставка добави още, че Министерски съвет е взел решение за нарастване на заплатите на Селскостопанската академия.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР