При строги мерки гръцките ученици се върнаха в клас от

...
При строги мерки гръцките ученици се върнаха в клас от
Коментари Харесай

Учениците в Гърция пак в клас, но след отрицателен тест

При строги ограничения гръцките възпитаници се върнаха в клас от понеделник. Всички деца от детските градини до гимназиите ще се тестват за по два пъти на седмица. Маските са наложителни в клас и на открито, оповестява.
Учебната година се удължава до края на юни. Затворени в Гърция остават единствено учебните заведения в регионите със непоколебим локдаун. До 17 май се удължава карантината на о-в Калимнос. Забранени са влизане и овакантяване на острова. Резервациите на туристи за май се анулират. Фитнес залите в Гърция може да отворят още веднъж порти от 17 май, в случай че няма внезапно нарастване на случаите на COVID-19, заяви вестник “Катимерини ”.
 Обявиха по кое време стартира туристическият сезон в Гърция Обявиха по кое време стартира туристическият сезон в Гърция
Гърция приключва последните стадии на подготовката си за формалното разкриване на туристическия сезон в страната на 15 май, събота, написа...
Англия продължава да анулира ограничавания от 17 май. През последната седмица смъртните случаи, свързани с COVID-19, са 67 - с 39% по-малко спрямо миналата седмица. При идния трети от общо 4 стадия на разхлабване до 6-има души ще могат още веднъж да се срещат на закрито, питейните заведения, кафенета и заведенията за хранене също ще работят на закрито, отварят хотели и спортни уреди. Унгарска лаборатория в същото време удостовери, че качествата на първата партида от съветската ваксина “Спутник V ”, които бяха поръчани от Словакия, са приемливи.
През април Братислава изпрати проби за тестване, откакто Русия изиска спомагателни изследвания в сертифицирана от Европейски Съюз лаборатория. Порано Словашката организация по медикаментите заяви, че доставената партида се разграничава от тези, прегледани от Европейската организация по медикаментите и сп. “Лансет ”. Втора турска ваксина бе включена в листата на Световната здравна организация на имунизациите в развой на създаване, заяви в. “Дейли сабах ”. Новият препарат съставлява инактивна ваксина против COVID-19. Преди това в листата на СЗО бе включена друга въз основата на вирусоподобна парченце.
“Има доста планове за създаване на ваксини по света, само че единствено някои съумяват да влязат в листата поради липса на бистрота в процеса на създаването им ”, сподели проф. Хасан Мандал, началник на Турския съвет за научни и механически проучвания. Същевременно благотворителен концерт за ваксини с присъединяване на английския принц Хари и брачната половинка му Меган събра над Щатски долар 300 млн. в Калифорния. Организаторът “Глоубъл ситизън ” заяви, че са получени средства за набирането на над 26 млн. дози. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и Дженифър Лопес също участваха в събитието, излъчено в неделя. Селена Гомес бе водеща на шоуто, на което участваха хиляди изцяло имунизирани участници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР