При слаб премиер и слаб председател на парламента, фигурата, която

...
При слаб премиер и слаб председател на парламента, фигурата, която
Коментари Харесай

ЗАД КУЛИСИТЕ НА ВЛАСТТА: Бойко Рашков става премиер в сянка! МВР - политическа полиция

При слаб министър председател и слаб ръководител на Народното събрание, фигурата, която ще извършва ролята на министър-председател в сянка, ще бъде вътрешният министър. Това разясниха пред в. “Труд” близки до договарянията сред четирите парламентарни обединения и единогласието при Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер от “Продължаваме промяната”, по отношение на лансираното име на Бойко Рашков за поста.

Политици от разнообразни парламентарни партии означиха още, че нежната възраст на новия парламентарен началник Никола Минчев, както и неопитността на Петков в изпълнителната власт, на процедура отваряли необятно вратата за подмолни сделки, само че и офанзиви към неуместни министри, шефове на организации, зам.-министри, регионални шефове и други партийни назначения от бъдещото съдружно ръководство.
свързани новини201518на 02.12.2021
Опасенията на народни представители са, че Народното събрание ще се трансформира в придатък на президентската власт, а министерствата ще работят единствено при позвъняване от “Дондуков” 2. В същото време наблюдаващи запитаха риторично, може ли партия като Политическа партия, която е основана надали не зад завесите на “Дондуков” 2 и депутати без ден парламентарен опит, да противостоят на президента.

Евентуалното оставане на Рашков на върха на Министерство на вътрешните работи бе разтълкувано от политици и висши чиновници на Министерство на вътрешните работи като самобитна бухалка за останалите три партии от бъдещата управническа коалиция, защото с акциите си тъкмо силовото министерство може да “респектира” съдружните сътрудници, в случай че се еманципират прекомерно доста от министър-председателя и президента.

Всички инспекции, които инициира Рашков като постоянен министър на Министерство на вътрешните работи, ще демонстрират тъкмо настроенията на “Дондуков” 2 по отношение на представителите на изпълнителната власт, обясниха депутати с дълголетен парламентарен опит.

Фактът, че служебният началник на вътрешните работи ще е от квотата на Политическа партия, още един път потвърди по безспорен метод, че на “Позитано” 20 не желаят да припознават Рашков от своята квота. Рашков е апетитен изрично за човек на Румен Радев, а от Българска социалистическа партия към този момент неведнъж дадоха да се разбере, че не желаят служебни министри на президента да влизат в ръководството. А Корнелия Нинова към този момент разгласи в изявление пред БСТВ в седмицата преди балотажа за президент, че единственият министър, който социалистите са изпратили в държавните управления на президента, е Янаки Стоилов. Това изявление се възприе като безусловно разграничение на Столетницата от Рашков.

В същото време от Демократична България в неделя означиха, че Рашков е добър министър на силовото ведомство, само че не дадоха добра оценка за настоящия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. “След като Политическа партия са предложили Бойко Рашков, би трябвало да работим дружно. Хората не са ни изпратили да се обичаме. Изваждането на името на Бойко Рашков може да е тестване”, сподели зам.-председателят на Народното събрание ген. Атанас Атанасов (ДБ).

Фигурата на МВР-министъра би трябвало да е политическо лице, а не следовател, означиха обаче основни силови фигури от Българска социалистическа партия.

От Има Такъв Народ пък сбито припомниха обстоятелството, че служебният вътрешен министър бе засечен на почерпка в столичен ресторант през работно време предходната седмица от кореспонденти на няколко медии. Тогава Рашков не отговори на въпросите какво е правел в заведението и си потегли бързо пред включените камери и микрофони.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР