При северноамериканските индианци (ацтеките) има специални стаи за съновидения. Старейшините

...
При северноамериканските индианци (ацтеките) има специални стаи за съновидения. Старейшините
Коментари Харесай

При ацтеките най-главното божество е било това на сънищата

При северноамериканските индианци (ацтеките) има специфични стаи за съновидения. Старейшините на племето тълкували сънищата, които получавали по време на обредите и в сходство с това вземали разнообразни решения. На езика на индианците думата “шаман ” значи “човек, който има сънища ”. Живеещите към река Амазонка споделят, че “всеки, който сънува е малко шаман ”.

Австралийските туземци имат непокътната история във тип на митове от преди 40 000 години. Това антично време те назовават с дума означаваща в превод “сънно време ” (англ. dream time).

 При ацтеките най-главното провидение е било това на сънищата

В Библията се загатва почти 121 пъти за сънуване и 89 за спане. Има разказани случаи на доста хора, които в живота си са се ръководели от сънища. Сънищата в Библията постоянно са проводници на Божията воля. В книга Числа глава 12 да вземем за пример се споделя: “Слушайте в този момент думите Ми. Ако има оракул сред вас, Аз Господ ще му стана прочут посредством привидение, на сън ще му приказвам ”. Друг образец е Йосиф който, вярно интерпретирайки съня на фараона, препредсказал седем богати години, а по-късно седем години на потребност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР