При сериозен интерес преминава ваксинирането в столицата през почивните дни

...
При сериозен интерес преминава ваксинирането в столицата през почивните дни
Коментари Харесай

Интерес към ваксинирането срещу COVID-19 в София

При сериозен интерес минава имунизирането в столицата през почивните дни в основаните мобилни пунктове.

Само за час в Културния дом Искър в квартал Дружба минаха 50 души, с цел да им бъде сложена определената от тях доза ваксина.

Той е единственият пункт, проведен от Столина община реди обяд. Очаква се следолбед да бъдат разкрити още. Отварянето на пункта се забави с 40 минути поради неуредици, само че всички хора, които желаеха да се имунизират, го направиха. Пунктът предлага опция за имунизация с всички позволени ваксини.

" Тук през почивните дни, когато работи имунизационният пункт към 150 до 200 индивида сме достигали дневно. Интересът е огромен. За съпоставяне мога да кажа, че броят на хората, които се имунизират в тези пунктове е еднакъв на броя на хората, които се имунизират в ДКЦ-тата през седмицата ", съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов

Хората чакат да има пунктове за имунизация и навън, само че сега такива няма. Обяснението на общината е, че сега навън има риск поради високите летни температури.

" Най-често питат за страничните резултати какви са, като това е строго самостоятелно. Повечето хора изпитват дискомфорт в ръката, в която е поставена имунизацията, допустимо е да се вдигне температура по-рано или по-късно денем, само че това е напълно обикновено. По-тежки странични резултати не сме имали до момента ", изяснява доктор Мирослав Кафеджиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР