При съвместна операция на служители от ГДНП, ОДМВР-Плевен и Варна

...
При съвместна операция на служители от ГДНП, ОДМВР-Плевен и Варна
Коментари Харесай

Спипаха двама, измамили жена с 5 000 лева

При взаимна интервенция на чиновници от ГДНП, ОДМВР-Плевен и Варна са разкрити двама участници в лъжлива скица, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Специализираната интервенция е осъществена от чиновници на бранш " Измами " – ГДНП и сътрудниците им от бранш ''Противодействие на престъпната престъпност'' при ОДМВР - Плевен, районно управление (на МВР) - Долна Митрополия, ОДМВР – Варна и бранш ''Специализирани тактически действия'' към регионалната дирекция по формирано от районна прокуратура – Плевен досъдебно произвеждане за машинация.

В края на октомври предходната година жителка на град Долна Митрополия била заблудена от непознати, че ще изпълнят поръчка за доставка на сглобяеми къщички - вид контейнери, като съгласно изискването тя предплатила цената на услугата - 4193 лева Месец по-късно  дамата потърсила помощ в полицията, откакто не получила нито доставката, нито предоставеното капаро, направила и няколко безуспешни опита за преписка с доставчиците. В хода на следствието, на 10 февруари, на територията на град Дългопол, област Варна, криминалистите открили и задържали двама мъже - на 51 и 32 години, от Бургас, съпричастни към незаконната скица. 

При процесуално следствените дейности, подхванати със съдействието на чиновници от ОДМВР-Варна, в населяваните от двамата мъже адреси в Дългопол са открити и конфискувани четири мобилни апарата, четири таблета, както и голям брой сим карти и пластики за тях, които имат директно отношение към осъщественото закононарушение в Долна Митрополия. Последвало претършуване и в лек автомобил, благосъстоятелност и ръководен от 32-годишния, където сред предните седалки било намерено и бяло - розово кристалообразно вещество. По данни на мъжа веществото е метамфетамин, с почти тегло 6 грама. Назначени са физико – химически експертизи на конфискуваното наличие.

32-годишният е притеглен в качеството му на обвинен и му е повдигнато обвиняване по чл.209, ал.1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от районна прокуратура - Плевен му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за период до 72 часа. Работата по документирането на закононарушението продължава под управлението на областен прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР