При рязко увеличение на минималната работна заплата и различните бюджетни

...
При рязко увеличение на минималната работна заплата и различните бюджетни
Коментари Харесай

Мирчев: Ако предложенията на БСП за бюджета бъдат приети, ще...

При внезапно нарастване на минималната работна заплата и другите бюджетни разноски, резултатът би бил същият като през 1996 година Ако бюджетният недостиг доближи размер, невъобразим от тогавашния банкрут до през днешния ден, България ще би трябвало да изтегли големи заеми, чиито лихви биха били милиарди левове годишно. Това съобщи в изявление за “Нова телевизия ” Ивайло Мирчев от “Демократична България ” и акцентира, че обединяването упорства за оптималната точност при гласоподаване на извънредно високи разноски в Народно събрание. “Слушах Ваш посетител от Българска социалистическа партия. Помня го от 1996-а, когато по същия метод и със същия самоувереност обясняваше, че би трябвало да усилваме разноските. Хората от време на време мъчно си го показват, само че без да тревожа никого, тези времена могат да се върнат и би трябвало да се замислим, че децата и внуците ни ще заплащат задължения от десетки, даже стотици милиарди ”, предизвести Мирчев. Водещите прецизираха, че гостът е бил депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев. В кабинета “Виденов ” през 1995-1996 година Гечев беше стопански министър, а България изпадна в хиперинфлация и действителните приходи на хората се сринаха до ръба на оцеляването. 

Народният представител акцентира, че няма европейска страна с бюджетен недостиг от 9-10%, какъвто ще бъде бюджет 2023 с препоръчаната от Българска социалистическа партия разходна част. Подобни параметри биха запратили България в дългова серпантина, при която държавното управление не може да спре да тегли заеми, тъй като няма да има пари за пенсии и за другите бюджетни разноски. “Ако през идната година към този момент имаме 8-9% бюджетен недостиг, не можем за по-следващата внезапно да кажем, че ще вършим уравновесен бюджет. Икономическо това просто не става ”, съобщи Мирчев. А рационалният метод е дефицитът да се поддържа в границите на 3%, при което също има милиардни задължения.

Депутатът акцентира, че Демократична България поддържа нарастването на минималната работна заплата, само че то би трябвало да е функционалност на постигнатата конкурентоспособност. “Минималната работна заплата се подвига тогава, когато положеният труд е по-ефективен. Ние можем през днешния ден в Народното събрание да решим да вземем за пример минималната заплата да стане 3000 лв.. Но в случай че го създадем, резултатът ще е същият като през 1996-а ”, предизвести Мирчев.  

Мирчев отхвърли внушенията за съществуваща коалиция “Левче ” във връзка с “Лукойл Нефтохим ” поради поддръжката от “Демократична България ” на законопроекта  на ГЕРБ, оповестил си за цел свалянето на цените на горивата с 1 лева И акцентира, че групировката му ще поддържа всяко рационално и положително за страната решение, без значение от коя партия е препоръчано. А задачата на закона на Демократична България за въвеждане на опцията страната да поеме оперативния надзор над бургаската рафинерия не цели брутална интервенция в ръководството ѝ, нито пък нейната национализация, а управата ѝ да разбере, че българската страна може да отбрани интереса на своите жители, изясни депутатът.   

Мирчев е уверен, че страната ни се нуждае от постоянно държавно управление, тъй като не можем за по-малко от 2 години пет пъти да вършим парламентарни избори - и това би сложило  европейски връх. “Това е безумство, по тази причина се концентрираме върху втория мандат и реализацията му, без да мислим за третия, който е извънредно рисков ”, заключи националният представител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР