При препиване не аспиринът или кафето ще ни помогнат, а

...
При препиване не аспиринът или кафето ще ни помогнат, а
Коментари Харесай

Ето съвети как да се справим с препиването

При препиване не аспиринът или кафето ще ни оказват помощ, а доста огромно количество течности, с цел да освободим по-бързо разградните артикули на алкохола от тялото, сподели диетологът проф. Донка Байкова.
„ Обикновено поносимостта към алкохол е самостоятелна. Жените по принцип имат по-ниска опция за разграждане на алкохолната субстанция от мъжете. Ето за какво се внимава и в количествата. Можем да отворим прозорците, с цел да има чист въздух и да излезем на открито на разходка, в случай че това е допустимо. По-добрият вид за изтрезняване е потреблението на витамини и минерали от плодове и зеленчуци. Народната медицина потвърждава, че вероятно омлет, шкембе супа още веднъж работят изтрезняващо “, изясни тя.
Диетологът акцентира, че несъразмерното преяждане е обвързвано с риск от пораждане на гастрит, язва, обостряне на колити, стомашно-чревни проблеми, диаричен синдром, инфектиране на жлъчни пътища и на самата тъкан на черния дроб.
„ Най-голямата храносмилателна система е панкреасът. Поставен в условия на свръх работа, с цел да се оправи с мазнини, въглехидрати, белтъци от скотски артикули и алкохолни питиета, тази жлеза би трябвало да създаде доста повече панкреасен сок от нормално, и рискът от инфектиране е огромен. Панкреатит значи щедро изтичане на панкреасен сок, който стартира да саморазгражда личната си тъкан и болката е непоносима. За да не позволяваме тези неща, би трябвало да се поема интелигентно количество храна “, изясни проф. Байкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР