При предишния ред при исканията за предсрочно освобождаване комисията дава

...
При предишния ред при исканията за предсрочно освобождаване комисията дава
Коментари Харесай

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов разкри каква е причината за бягството на затворниците!

При предходния ред при настояванията за предварително освобождение комисията дава своето мнение и крайната дума е на съда. Процедурата е задоволително тежка.

Това сподели някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Причина за последното бягство са многочислените проблеми, които се натрупват в местата за отнемане от независимост. В цялата система проблемите стоят, не се вземат решение. Има непрекъснато митинги, има непрекъснато текучество и апетит за фрагменти “, добави той.

„ Старият модел за освобождение на пандизчиите беше по-правилен занапред. Имаше една цедилка. Самите пандизчии внасяха предложение към комисията, след разглеждане молбите се изпращат на съда.

Това сподели Николай Павлов, някогашен шеф на Централния софийски затвор.

По думите на някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов други от аргументите за бягството от пандиза са подборът на фрагменти, неприятната база, заплащането и самото образование на надзорно охранителния състав. „ Нормално би било да се разпореди на всеки директен началник при необичайно държание на даден чиновник, да се прегледа от психическа лаборатория, разяснява той. „

Аз съм заварил системата на пандизите към Министерство на вътрешните работи, в този момент е към Министерство на правораздаването. Според мен би трябвало да се върне под шапката на Министерство на вътрешните работи, тъй като имаше по-добра организация, по-добри фрагменти, и са по-подготвени “, уточни Павлов.

„ Според мен оперативният надзор е бил слаб. Имало е сведение, че се приготвя бягство. Явно не се е работело по него “, добави той.

Йорданов сподели, че при такива случаи пандизчиите се местят в различен затвор. Той позволи, че при бягството е имало забъркан и надзорник, може и да е проведено с помощта и на някои от външните компании, работещи на територията на пандиза.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР