При полета с вертолет над плаж Градина“ са взети всички

...
При полета с вертолет над плаж Градина“ са взети всички
Коментари Харесай

Организаторите на рекламния полет над плаж „Градина“: Каскадьори хвърляха биоразградими банкноти

При полета с вертолет над плаж „ Градина “ са взети всички нужни ограничения за сигурност. Това гласи позиция на уредниците на рекламното събитие, при което хелиокптер прелетя в ранните часове на 1 юли над плажа с доста гости за посрещане на Джулай морнинг и разпръсна бутафорни банкноти от 100 $ с лика на Тодор Живков.

По случая стартира инспекция на Министерството на превоза

„ Целта на каскадата е да пресъздаде фрагменти от филм. Искаме да уверим обществеността, че се взети всички нужни ограничения за сигурността на показващите се хора от хеликоптера, като за задачата са наети професионални каскадьори. Падащите предмети са биоразградими осведомителни брошури, които не могат да навредят на здравето на плажуващите “, гласи позицията на уредниците.

От Министерството на превоза започнаха инспекция по проблема. Нарушенията при осъществяването на този полет са доста, сподели в предаването „ Защо, господин министър “ на bTV министърът на превоза Георги Гвоздейков.

Цената може да е отстраняването му, сподели пред Мария Цънцарова министърът на превоза

„ Първото нарушаване е, че няма право да лети на такава височина. Видно от клипа – тя е 15 метра. Такъв полет се извършва минимално на височките 300 метра. Режимът за полочване на позволение за подобен полет е комплициран, би трябвало да мине процедура, с цел да получи позволение за полета. С предоставената инспекция евентуално ще има диалог с водача, тъй като би трябвало да има наказания. Никой от способния орган не ме бе уведомил, аз съм техен началник. Ако аз не бях по-настоятелен, нямаше да знам и досега какво се е случило “, сподели Гвоздейков.

Министърът предизвести, че нарушаванията могат да костват поста на шефа на „ Гражданска въздухоплавателна администрация “. Може да бъде отнето и разрешителното на водача на вертолета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР