Големите магазини се видяха в чудо от нашествието на крадци,

...
Големите магазини се видяха в чудо от нашествието на крадци,
Коментари Харесай

Не крадете! Пребъркват торбите на съмнителни клиенти в Била и Лидл

Големите магазини се видяха в знамение от нашествието на крадци, които отмъкват храни и питиета от щандовете и най-после стегнаха ограниченията. Особено рискови за хипермаркетите се оказаха по този начин комфортните устройства за самообслужване на клиентите, които дават опция на тарикатите да се измъкват с повече стока, в сравнение с действително са маркирали и платили на машинките.

Хитреците, измежду които най-вече са младежите, постоянно се възползват от устройствата, на които купувачите сами маркират покупките и заплащат с карта и си взимат по повече артикули. На екранчето обаче записват по-малко артикули – да вземем за пример вместо 4 коли, които са взели, маркират 2, а вместо 2 шоколада – един. „ Това за жалост доста постоянно се случва. Устройствата, които са направени за комфорт и с цел да спестим опашките на клиентите, се трансфораха в оръжие на крадците. ”, жалват се продавачите.

Така нелоялните клиенти ощетяват магазините и вършат „ бомба ” на комерсиалните обекти, и то безусловно безпроблемно.  

Въпреки че към устройствата се навъртат чиновници на магазините, които би трябвало да следят клиентите и вероятно да им спомагат при механически проблем, магазинерите са изтощени и разсеяни и не могат да гледат всеки какво маркира на няколко апарата по едно и също време.  

В някои магазини, като „ Била ” и „ Лидл ” в зоните с устройствата за самообслужване към този момент има специфични малки врати, които позволяват излизане от територията единствено с касов бон. Това обаче въобще не взема решение казуса с кражбите. През малките врати се излиза и с записка за 1 платена стока, до момента в който в чантата може да има още няколко неща. Няма сигнална система, нито тревога, която да алармира, че се изнася неплатена стока.  

Затова и в последно време магазините прибягват до напълно аналогови ограничения – специфични чиновници дебнат клиентите и в случай че видят нещо подозрително, непосредствено ревизират багажа на умишлен клиент. Проверките в последно време са много чести, тъй че не се учудвайте в случай че в хипермаркета ви накарат да отворите торбата и да ревизират артикул по артикул дали сте платили всичко, което написа на касовата записка. Затова и никога не изхвърляйте касовия бон, преди да сте напуснали магазина.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР