НАФПЛИО, Гърция (АП) — Група египтяни, затворени близо година в

...
НАФПЛИО, Гърция (АП) — Група египтяни, затворени близо година в
Коментари Харесай

Египтяни, обвинени в смъртоносно корабокрушение, бяха освободени от гръцкия затвор, след като съдът отхвърли делото

НАФПЛИО, Гърция (АП) — Група египтяни, затворени близо година в очакване на правосъден развой за смъртоносно корабокрушение, бяха освободени от пандиза в сряда, ден откакто гръцки съд отхвърли делото против тях на съображение, че няма пълномощия да го преглежда.

Девет египтяни бяха упрекнати, че са част от екипажа на „ Адриана “, претъпкан траулер, който се прекатурна и потъна покрай Гърция предишния юни с към 700 души на борда, до момента в който плаваше от Либия за Италия. Само 104 души оцеляха – всички мъже, най-вече от Сирия, Египет и Пакистан – и бяха извадени 82 тела.

Деветте, които са в предварителния арест след спасяването им предходната година, бяха упрекнати в като членове на група за трафик на мигранти и бяха упрекнати, че са предизвикали корабокрушението. Те бяха изправени пред няколко доживотни присъди, в случай че бъдат приети за отговорни.

Но съдът в южния гръцки град Каламата във вторник постанови, че няма пълномощия да гледа делото, защото корабокрушението е станало в международ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР