При победата ни казах, че ще поканя лидерите на политическите

...
При победата ни казах, че ще поканя лидерите на политическите
Коментари Харесай

Борисов: Искам да направя кабинет с ПП-ДБ, виждам при тях конструктивност

При успеха ни споделих, че ще поканя водачите на политическите партии, с цел да забележим тези разграничителни линии. Ние имаме доста ясни задания - държавно управление сред тези две партии - ГЕРБ и Политическа партия, макар Атанас Атанасов (съпредседателя на " Демократична България " - бел. ред.). Сутринта го гледах, към 60 пъти ми сподели името. Явно не си приказват.Академик Денков и Гюров пристигнаха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобяд. Днес ще създадем две комисии - финансова и правна.

" Нашият главен приоритет е държавно управление с Политическа партия и Демократична България, това ще е най-стабилният вид за България ", съобщи той.

Борисов акцентира, че от ГЕРБ са подготвени на взаимни отстъпки. Даде за образец Румъния, че има ротация, само че на министър председатели.

" От изявленията на господин Петков и господин Василев има доста по-голяма конструктивност, даже приказват с друг звук. Държат на своето, само че има доста повече конструктивност ", акцентира още Бойко Борисов.

" Когато водиш договаряния с втората партия, няма различен вид. С госпожа Нинова обсъждахме единствено тематики, по които можем да работим дружно - обществена, правна, защото министърът на правораздаването Крум Зарков е от тяхната партия. Различията ни с нея са тематиката за Украйна ", посочи още Борисов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР