При отсъствието на лидера в генералното класиране за Световната купа

...
При отсъствието на лидера в генералното класиране за Световната купа
Коментари Харесай

Дори и без Одермат швейцарците са в челото в Шладминг

При отсъствието на водача в генералното класиране за Световната купа Марко Одермат неговите съотборници в швейцарския народен тим по ски алпийски дисциплини Лоик Меяр и Джино Кавизел оглавиха класирането след първия манш на нощния великански слалом в Шладминг (Австрия). Одермат не започва на „ Планай “ през днешния ден поради контузията на коляното, която той получи по време на първото втурване в Кицбюел (Австрия) предишния петък.
 Марко Одермат няма да започва в Шладминг довечера Марко Одермат няма да започва в Шладминг довечера
В първото втурване през днешния ден Меяр кара доста мощно и с време от 1:09.05 минути поведе с цели 0.64 секунди на Кавизел, който от своя страна води с 0.42 на норвежеца Хенрик Кристоферсен. За Принца на Викингите отсъствието на Одермат съставлява златен късмет да се приближи до швейцареца в борбата за дребния кристелн глобус в гигантския слалом. В нея преди днешния старт Одермат има задатък от 115 пункта на норвежкия играч.

Липсата на Одермат е добра вест и за Александър Омод Килде (Норвегия), който пък може да се приближи до швейцареца в генералното класиране за Световната купа. В него разликата сред двамата е 225 пункта в интерес на швейцареца, който през този сезон преследва своя втори следващ огромен бистър глобус. След първия манш на днешния старт Килде заема осмата позиция, с пасив от 1.87 по отношение на водача Меяр.

Вторият манш на нощния великански слалом в Шладминг започва в 21:45 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР