При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил.

...
При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил.
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България

При потребност армията има подготвеност да изпрати до 3 хиляди военнослужещи на границата.

Това сподели в своята публична Facebook страница заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов, по отношение на терзанията в обществото, че напрежението в лагера " Диавата " в Гърция край границата с Македония, ще се придвижи и на родна земя.

Ето и цялостното изказване на Каракачанов:

Във връзка със зачестилите мнения, че има напрежение обвързвано с мигрантите в Гърция, през последните 4 дни сме в непрестанен контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за терзание. Има рутинни проекти за взаимни дейности на Министерство на вътрешните работи и МО, в случай че напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила спешна обстановка. Следим ситуацията. До момента няма заплаха за България.

Въпреки всичко, с цел да има спомагателна гаранция на националната сигурност на страната ни, на следващия ден рано сутринта, дружно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев, ще докладваме на министър–председателя на Р България Бойко Борисов, че Българската войска има подготвеност, при потребност, да изпрати на границата 3 хиляди военнослужещи с нужните единици транспортна техника и спомагателни уреди, в помощ на силите на реда, за въздържане на възможни групи от незаконни мигранти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР