При наличието на мощна видеокарта има и малки недостатъци. В

...
При наличието на мощна видеокарта има и малки недостатъци. В
Коментари Харесай

Появи се приложението Nvidia Power Management за гъвкаво управление на мощността на графичните карти на Nvidia

При съществуването на мощна видеокарта има и дребни дефекти. В по-старите игри този капацитет е непотребен, честотата на фрагментите е доста висока и GPU губи-ресурси, като спомагателна мощ. Има софтуерни способи за ограничение на кадровата периодичност. Но в този момент потребителите имат инструмент за непосредствено контролиране на мощността на видеокартата.

Независим разработчик направи обществено притежание инструмента Nvidia Power Management (NVPMM), който ръководи лимитите на мощността посредством Nvidia SMI, наличен преди този момент единствено в режим на команден ред. Nvidia Power Management разрешава да се ръководят профилите на мощността в графичен режим за надзор на продуктите от фамилиите GeForce, Quadro, Tesla и GRID.

Основната специфичност на програмата е основаването на профили на мощността за обособените приложения или групово ръководство на приложения. Например, създавате група A с оптималната мощ, където добавяте Cyberpunk 2077 и други модерни игри, и група B с минимално ограничаване на мощността за по-старите игри. Можете да извършите същото за всяка обособена игра.

Определен плюс на сходно приложение е, че можете елементарно да ограничите капацитета на видеокартата за непретенциозните приложения, с цел да намалите потреблението на електрическа енергия, топлината и шума без непотребни придвижвания и настройки.

Струва си да се означи, че във форума има и недоволства по отношение на неработоспособността на програмата в някои случаи. Освен това, някои антивируси разпознават програмата като злонамерено приложение в NVPMM. Така че към този момент ще би трябвало да инсталирате NVPMM на собствен личен риск. Всички връзки за евакуиране са налични във форума на Guru3D.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР