При наличието на инсулиновата резистентност включването на определени храни в

...
При наличието на инсулиновата резистентност включването на определени храни в
Коментари Харесай

Знаете ли кой плод помага при инсулинова резистентност? 

При съществуването на инсулиновата устойчивост включването на избрани храни в диетата може да помогне за възстановяване на качеството на живот, изключително при съществуването на риск от развиване на диабет. Това споделя Джоселин Лоран, лекар по медицина и професор в Регионалния медицински център на Карлския университет и поучава наложително да включите в диетата си авокадо.

Какво е инсулин и по какъв начин работи?

" Инсулинът е освен лекарство, което оказва помощ на хората да управляват диабета, само че и хормон, който се създава естествено в тялото и е жизненоважен за нашето благоденствие. Инсулинът е като ключ, който отваря клетките на нашето тяло и внася захарта вътре в тях и по-късно я употребява за сила. Захарта зарежда нашето тяло, както бензинът зарежда автомобил. Въпреки това, тялото може да развие устойчивост към този значим хормон. Това алармира, че нещо не е наред с него ", споделя експертът.

" Когато имате инсулинова устойчивост, ключът – инсулинът – към този момент не работи вярно. Така че са нужни повече дейности от страна на организма за осъществяване на същата работа. В последна сметка с течение на времето равнищата на кръвната захар стават задоволително високи, с цел да бъде диагностициран диабет вид 2 ", добавя доктор Лоран.

Плодът, който оказва помощ при инсулинова резистентност 

" Ако имате инсулинова устойчивост, диабет вид 2 или просто сте наясно със здравето си, би трябвало да преосмислите диетата си. Задължително включете авокадо в диетата си. Има няколко храни, които е значимо да ядете, когато имате инсулинова устойчивост, само че една от тях е обичана измежду диетолозите по диабет. И това е авокадо ", споделя експертът.

" Като източник на мононенаситени мазнини и фибри, прясното авокадо може да бъде отлично допълнение към проект за хранене, ориентиран към възстановяване на инсулиновата сензитивност ", добавя доктор Лоран.

Диетологът и специалист по лечебно хранене при диабет доктор Ерин Палински-Уейд отбелязва, че 79% от въглехидратите в авокадото идват от фибри. Авокадото съдържа три грама от този значим въглехидрат.

" Диета с високо наличие на фибри ще помогне за стабилизиране на равнищата на кръвната захар, като в същото време предизвиква здравето на червата - два основни съставния елемент за възстановяване на инсулиновата сензитивност. Фибрите забавят храносмилането, оказват помощ за контролиране на кръвната захар и ви карат да се чувствате сити по-дълго, с цел да предотвратите преяждането ", споделя още доктор Уейд.

Диетологът Мишел Рутенщайн прибавя, че друго преимущество на авокадото е ниското му наличие на въглехидрати. Микроелементите в авокадото поддържат цялостния метаболизъм и могат да оказват помощ при контролиране на тежестта. Това прави плодът скъпа добавка към уравновесена диета за хора с инсулинова устойчивост.

" Проучване свързва потреблението на авокадо с усъвършенствани равнища на кръвната захар при възрастни с наднормено тегло или затлъстяване и инсулинова устойчивост. И друго изследване, включващо повече от 14 000 души, откри, че авокадото също усъвършенства равнищата на кръвната захар при участници с диабет вид 2. Авокадото може да се употребява по разнообразни способи: в салати, пълнено в пита, добавено към сандвичи, направено на смути ", споделя доктор Рутенщайн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР