При международна операция бе разбита голяма мрежа за нелегална имиграция,

...
При международна операция бе разбита голяма мрежа за нелегална имиграция,
Коментари Харесай

Европол арестува лидери на мрежа за нелегална имиграция в ЕС

При интернационална интервенция бе разрушена огромна мрежа за незаконна имиграция, която може би е вкарала в Европа към 10 000 души от Сирия и Турция. Арестувани са осем водачи на мрежата, разгласи европейската полицейска организация Европол, представена от Франс прес.

От 2021 година координирана от Европол оперативна група с присъединяване на представители на Германия, Австрия, Сърбия, Румъния, Унгария и Нидерландия е съумяла да задържи осем обвинени и 126 хипотетични съучастници, се споделя в изказване на немската полиция. Осемте задържани били доста рискови, посочи Европол.

Те, „ множеството от които сирийци”, са имали връзки в страните на генезис на мигрантите, директните страни и страните, към които са се насочвали мигрантите, се акцентира в изказване на централата на полицейската организация в Хага.

Разследването сподели, че задържаните обвинени са помогнали на минимум 10 000 мигранти, най-вече от Афганистан, Пакистан и Сирия, да доближат Европейския съюз. Мрежата от трафиканти е употребила коли, камионетки и камиони, от време на време в доста тежки условия, поставящи под опасност живота на мигрантите.

Възможно е да последват и други арести, тъй като досега са арестувани единствено 8 от 14 основни обвинени. Освен това в Европа са осъществени над 100 ареста, от които 70 в разнообразни немски провинции. В тази страна са били вкарани към 2000 от 10 000-те мигранти, които евентуално са употребявали услугите на трафикантите.

Според следователите мрежата от трафиканти, сходно на легална туристическа организация, е провела логистиката, включваща водачи, транспортни компании и сигурни убежища. Трафикантите са предложили услугите си през обществените мрежи на цени от 4000 до 10 000 евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР