При мащабна операция на ГДБОП и Европейската прокуратура беше разбита

...
При мащабна операция на ГДБОП и Европейската прокуратура беше разбита
Коментари Харесай

8 души са арестувани в Петрич, сред тях и общинар

При огромна интервенция на ГДБОП и Европейската прокуратура беше разрушена проведена незаконна група. Задържаните злоупотребявали с европейски средства по аграрни стратегии в Петрич.

Задържани са общо 8 души, измежду които началникът на Общинска работа " Земеделие " в Петрич, чиновници, техни родственици и доближени лица. Ръководителят на Общинската работа и неговият брат са уличени в асимилиране на парцели с повърхност над 40 000 декара. Двама от арестуваните са хванати по време на аграрни семинар в Обзор.

През 2020 година в ГДБОП-МВР са добити данни, че на територията на Община Петрич, обл. Благоевград действа проведена група, осъществяваща незаконна активност - непозволено даване и асимилиране на дотации за развъждане на аграрни култури, пасища, стратегии за развъждане на животни, както и по оперативни стратегии за потребление на пасища и мери, заяви Нова.

В профилираната полицейска интервенция са взели участие чиновници на бранш БОП – Благоевград, Кюстендил, София град, София област и Перник. Извършени са 4 обиска на лица, претърсени са 7 леки и товарни автомобила, както и 6 адреса на територията на общ. Петрич и общ. Сандански, включително и пространства на Общинска работа „ Земеделие “ – гр. Петрич и земеделска аптека с лечебница.

Работата по случая продължава. Разследването се реализира под надзора на Европейската прокуратура.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР