При липса на карантина и почти при неспазване на никакви

...
При липса на карантина и почти при неспазване на никакви
Коментари Харесай

Пенка Георгиева: Вирусът съществува, но чак такава драма няма

 " При липса на карантина и съвсем при неспазване на никакви ограничения имаме добър % положителни проби – 5,4%. Когато имаше строга карантина, процентът беше сред 6-7%. Има възможност да се преекспонира по някаква причина епидемията “. Това сподели пред БНР Пенка Георгиева, ръководител на Пациентски организации " Заедно с теб “.

Тя изрази апел от името на пациентите с хронични болести - институциите да щадят душeвността на възрастните хора и на хората с хронични болести, тъй като основаването на суматоха е неприятно.

Георгиева цитира данни на НЗОК, съгласно които от 2015 и 2019 година са се правили по към 6000 хоспитализации на ден. От март до края на юни са се правили по 400 на такива с Covid-19, или 13-14 дневно, което е 0,2% от всички хоспитализации.

" Не бива да се плашат хората, че места няма, че ще свършат интензивните кревати. Около 1200 са интензивните кревати, отделени единствено за Covid-19, а ние имам средномесечно, за последните две седмици го изчислихме, към 30 на ден “.

" Вирусът съществува, само че чак такава драма няма. Да, би трябвало да съблюдаваме някаква отдалеченост, да съблюдаваме персонална хигиена, само че да се харчат обществени средства или средства на пациентите за прекалено ненужно тестване, е излишно. Ако пациент има признаци, дано да се тества. Но всеобщо тестване на безсимптомни хора от време на време влече вероятността за злоупотреби “.

Георгиева прикани институциите " да ревизират за какво не престават " мъртви души “ да се водят на болнично лекуване “.

По думите ѝ здравната система е постоянна и не е подложена на напън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР