При изпълнението на проекта за придобиване на нов тип боен

...
При изпълнението на проекта за придобиване на нов тип боен
Коментари Харесай

САЩ ни пращат съветник по проекта за придобиване на изтребителите Ф-16

При осъществяването на плана за придобиване на нов вид военен аероплан F-16 Block 70 Министерството на защитата на и Военновъздушните сили ще бъдат подпомагани от консултант от Съединени американски щати, финансиран от американското държавно управление. Това оповестиха от пресцентъра на МО. Акцент в работата на съветника ще бъдат действия по политиката, планирането, инфраструктурата, логистиката, поддръжката и повишението на оперативната съгласуемост на бойната ни авиация със съдружниците от НАТО. 

Съветникът дойде в България след визитата в Съединени американски щати през месец юли на заместник-началникa на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков във връзка 30-ата годишнина от стартирането на Програмата за партньорство с Националната армия на щата Тенеси, се показва в информацията.

Тези начинания са част от стратегическото съдействие сред България и Съединени американски щати и ще допринесат за подсилване на отбранителните ни институции и качества. 

През последните пет години Съединени американски щати са обезпечили финансиране за поддръжка на сигурността на България в размер на 238 милиона $ посредством разнообразни стратегии като Програмата за задгранично военно финансиране (FMF) и Програмата за интернационално военно обучение и образование (IMET), напомнят от МО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР