При изключително голям интерес в София се проведе спортното събитие

...
При изключително голям интерес в София се проведе спортното събитие
Коментари Харесай

Над 200 деца, родители и волейболни величия се обединиха в каузата Не на Агресията в училище!

При извънредно огромен интерес в София се организира спортното събитие под надпис “Не на Агресията в училище” проведено от ВК Люлин, взаимно със Столична община - регион Люлин и с поддръжката на Българска федерация Волейбол.

В двора на 90 СУ „ Ген. Хосе де Сан Мартин “, на тревата бяха ситуирани 10 волейболни стадиони, на които деца и родители дружно играха волейбол и се забавляваха.

Помощник-треньорът на мъжкия народен тим по волейбол на България Андрей Жеков и диагоналът и състезател на гръцкия Панатинайкос Боян Йорданов поддържаха идеята. В самодейността участваха повече от 200 деца и родители. Боян Йорданов и фамилията на Жеков бяха измежду най-ентусиазираните на събитието и дадоха персонален образец на участниците, като ги заразиха за още по забавни и оспорвани игри. Най-доволни от самодейност останаха децата, които откриват в спорта метод за противопоставяне на насилието.


В шампионата по фамилен волейбол присъединяване взеха 12 тима. Надпреварата бе извоювана също от волейболно семейство, като преди всичко приключиха семейство Петкови, водени от сребърният ни медалист от Олимпиадата в Москва Петко Петков. На второ място приключиха семейство Веселинови, а трети се подредиха семейство Кирови.

При девойките 4-6 клас преди всичко приключиха тима на 56 СУ, втори и трети останаха тимовете на 97 СУ.

При момчетата 4-6 клас преди всичко приключиха тима на 97СУ, втори останаха 96 СУ и трети 56 СУ.

При учениците 7-8 клас преди всичко приключиха представителите на 40 СУ, на втори е отборът на 97 СУ, на трето място 137 СУ.

Боян Йорданов персонално награди призьорите, като в церемонията се включиха още ръководителите на Комисията за младежта и спорта и Комисията по превоз към Столичен общински съвет – Татяна Георгиева и Екатерина Йорданова, както и от общинските съветници Михаела Иванова, Ботьо Ботев, народните представители Станислав Иванов, Евгени Будинов, Христо Гаджев.


„ Получи се един страховит празник, а най-щастливи бяха децата. Искам да благодаря на всички спомоществуватели, които се включиха в събитието и поддържаха тази идея. Също по този начин желая да благодаря на кмета на регион Люлин и на всички, които с наличието си дадоха персонален образец за подражателство и споделиха „ Не на експанзията в учебно заведение “. Надявам се тази самодейност да се трансформира в годишен фестивал и следващата година още веднъж да съберем децата от София на още по-голям празник срещу насилието в учебната среда “, разяснява за BGvolleyball.com президентът на ВК Люлин и основен уредник на събитието Деян Нинов.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР