При изграждането на кейовата стена пред лятната резиденция на почетния

...
При изграждането на кейовата стена пред лятната резиденция на почетния
Коментари Харесай

Полицията обяви, че при строежа на кея в резиденцията на Доган има данни за престъпление 

При построяването на кейовата стена пред лятната резиденция на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парк “Росенец ” е осъществено закононарушение - нанасяне на погрешни данни в констативен нотариален акт.

Това в понеделник пресцентърът на Министерство на вътрешните работи, базирайки се на резултати от инспекция на Икономическа полиция, която стартира през предходната есен по сигнал на “Демократична България ” (ДБ).

Вътрешното министерство ще изпрати заключенията си на прокуратурата с мнение, че по случая би трябвало да бъде формирано следствие. В сигнала на Демократична България се твърдеше, че на 2 септември 2016 година пристанището в резиденцията е било заличено писмено, а на 24 февруари 2020 година още веднъж е било нанесено в кадастъра, само че към този момент с по-голяма повърхност.

“След изискани документи от редица институции, в това число и снимков материал, е открито, че към 2016 година хидротехническото оборудване е било с повърхност от 1 029 кв. м, а през 2020 година на негово място е нанесен нов парцел с повърхност от 5 838 кв. м ", оповестяват от полицията.

Проверката е открила, че това се е случило на база на направено “експертно градивно становище-обследване ”, на чието съображение “са очертавани границите и дължината на оборудването ”.

Затова от Икономическа полиция са стигнали до извод, че в констативен нотариален акт от 18 март 2020 година “умишлено са нанесени погрешни условия на база градивното мнение, направено от 53-годишен инженер от Бургас ”.

В парк „ Росенец “ се намира резиденция, употребена от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. През юли 2020 година съпредседателят на "Демократична България " се пробваха да стигнат до държавния плаж покрай резиденцията, само че не бяха позволени до брега от чиновници на Националната работа за защита (НСО).

Дни след акцията на Иванов няколко хиляди протестиращи пробваха да стигнат до плажа по суша, а на свои симпатизанти, които да пазят парцела на Доган. Това беше употребявано от полицията като предлог да не допусне протестиращите до плажа. Така се стигна до конфликти с служителите на реда.

Този случай повдигна въпроса за достъпа до плажа, който е обществена държавна благосъстоятелност, както и за редица постройки в региона, за които се оказа, че са строени без документи. Институциите обявиха желание да разрушат противозаконните постройки, само че досега това не се е случило.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР