При избора на употребявана кола, в голяма част от случаите,

...
При избора на употребявана кола, в голяма част от случаите,
Коментари Харесай

Топ 5 на употребявани коли, които не трябва да купувате

При избора на използвана кола, в огромна част от случаите, желание се дава най-вече на най-разпространените модели. Потенциалният покупател счита, че обстоятелството, че са всеобщи приказва за тяхната надеждност. Това обаче не постоянно е по този начин. Дори когато избирате известни коли, можете да срещнете модели, които не са толкоз надеждни. Изданието Novyny.live сформира нов лист с най-ненадеждните коли измежду бестселърите на вторичния пазар.
Alfa Romeo 147
 Още един

Този модел не се създава от 2010 година, само че към момента намира място измежду най-продаваните на пазара. Основното, на което би трябвало да обърнете внимание при инспекцията, са: шарнири, шумозаглушител и разход на масло. След 7 години работа, даже и при щадящ режим, износването на лагерите на главините може да бъде до 90%, ауспухната система ръждясва, а маслото блика от съвсем всяка гарнитура. И в случай че предходният притежател не е сменял постоянно ангренажния ремък и водната помпа, би трябвало да очаквате още повече проблеми. Други проблеми са цялостно изхабяване на съединителя и заличаване на главата на 2.0 Twin Spark, до скърцане в салона, бъгове на мултимедийната система и непрекъснато мигащ знак на въздушната възглавница.

FIAT Doblo

 Още един

Компактната "баничарка " може да не е толкоз надеждна, колкото наподобява. Особено в случай че предходният притежател не е следил вярно колата. Сред постоянно срещаните проблеми на бензиновите модели са повреди по мотор, породени от некачествено гориво, проблематична гарнитура на цилиндровата глава и развалена водна помпа. Дизеловите мотори имат по-малко дефекти, като там главният проблем е обвързван с турбокомпресора. Също по този начин във всички FIAT Doblo инжекторът и горивната помпа са склонни да се повреждат. Окачването също не е от най-издръжливите.
Renault Megane 2
 Още един

След 5-7 години употреба, тази кола може да ви излезне "златна " в случай че се стигне до ремонт. Да, каросерията е поцинкована, само че има много елементи, които не са и гният бързо. Втората неприятна изненада се крие в електрониката, която е мощно проблематична. Освен това тези коли не се славят с най-надеждните мотори. Бензин - страдат от бързо изхабяване, повреди на гарнитурата на главата, неприятен запалител и горивна помпа. Дизеловите мотори не се разграничават по надеждност, най-много поради турбината и катализатора. Генераторът също се поврежда много постоянно. Затова е по-добре да не взимате доста остарели такива коли.
Mazda RX-8
 Още един

Този автомобил би трябвало да бъде деликатно прегледан преди закупуване. Всъщност, след 3-5 години работа, роторният мотор стартира да демонстрира проблеми. Двукамерният "Ванкел " с размер от 1.3 литра има дребен експлоатационен живот, а замяната му коства доста.
Ford Ka
 Още един

Само след 3 години употреба, колата на по-небрежен притежател постоянно е покрита с огнища на разяждане. Увисналите пружини на предния мост, износените фрикционни накладки на съединителя, спирачните дискове и доста други недостатъци, ще създадат живота ви сложен. Особено, в случай че всичко това се случи след пробег от сало40 - 50 000 км. Но моторите на тези колички са надеждни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР