При хората, които си лягат между 22:00 и 23:00 часа,

...
При хората, които си лягат между 22:00 и 23:00 часа,
Коментари Харесай

Ето ТОВА е най-доброто за сърцето време да си легнете

При хората, които си лягат сред 22:00 и 23:00 часа, рискът от развиване на сърдечносъдови заболявания е по-нисък, са открили откриватели от Англия. Учените са разгласили своето проучване в European Heart Journal – Digital Health.

Служители на компанията Huma Therapeutics са анализирали данните на повече от 88 000 участници в проучване на UK Biobank. С помощта на акселерометри в продължение на седем дни откривателите събирали информация за това, по кое време хората и се будели. Освен това учените отбелязали и тяхното физическо положение и обществено състояние.
 На каква температура е целесъобразно да спим На каква температура е целесъобразно да спим
Ако стаята е прекомерно гореща или студена, можете да забравите за положителната отмора. Някой е привикнал да спи с необятно отворени прозорци даже...

Здравето на участниците било проследявано в продължение на шест години. Учените разкрили, че за това време сърдечносъдови болести са се развили при 3172 участници (3,6 процента). Най-често на такива били подложени тези, които лягали да спят в среднощ и по-късно, а минимум – хората, които заспивали сред 22:00 и 22:59 часа.

Изследователите са анализирали връзката сред времето на лягане и сърдечносъдовите болести, като взели под внимание съпътстващите фактори – продължителността и регулярността на съня, хронотипа на индивида и така нататък

Станало ясно, че при тези, които си лягали в среднощ или по-късно, рискът от сърдечносъдови болести бил с 25% по-висок спрямо тези, които се отправяли в леглото сред 22:00-23:00 часа. С 24% по-висок бил рискът при хората, които си лягали преди този момент време, и с 12% - при тези, които заспивали в интервала сред 23:00 и 24:00 часа.
 Как да се разсънваме заран бодри и изпълнени с сила? Как да се разсънваме заран бодри и изпълнени с сила?
За някои хора ставането заран рано е същинско изтезание. Още-по мъчно е да се усещат енергични и бодри, подготвени за работа и дейностите...

По-нататъшният разбор посочил, че връзката с нараснал риск от сърдечносъдови болести била по-силна при дамите, до момента в който при мъжете тя оставала забележителна единствено за тези, които заспивали преди 22:00 часа.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР