При годишен бюджет от 64.5 млн. лв. екоминистерството към днешна

...
При годишен бюджет от 64.5 млн. лв. екоминистерството към днешна
Коментари Харесай

Екофондът източен ударно преди изборите – сега ревизия и прекратяване на проекти

При годишен бюджет от 64.5 млн. лева екоминистерството към днешна дата е на недостиг от 10 млн. лева Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) пък е на алено, откакто стремително единствено през април – преди парламентарния избор, са подписани контракти за 82 млн. лева при налични за годината 70 млн. лева Към момента има контрактувани планове за 111 млн. лева, които не са обезпечени .

Положението в Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) е една концепция по-добро, защото при 8.34 млн. лева годишен бюджет въпреки всичко са оставени налични 3.3 млн. лева, а екипът на служебнитя екоминистър съумял да предотврати подписването на контракт за 70 млн. лева, за който не е имало пари.

Това оповестиха служебният министърът на околната среда и водите Асен Личев и членовете на политическия му кабинет на конференция в петък.

Недостигащите 10 млн. лева в бюджета на екоминистерството и стремително харчените пари на Изпълнителна агенция по околна среда заплашват действието на системата за наблюдаване на качеството на въздуха в действително време, както и на водите и почвите. Под риск е и онлайн поддръжката на данните за радиационния декор, която се изпраща в Еврокомисията. Останалите пари за осъществяване на лабораторни проучвания при вероятно замърсяване на реки и терени са малко.

Нито един останал лев за екополитики
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР