При две експлозии на бензиностанция в Креведия в Румъния един

...
При две експлозии на бензиностанция в Креведия в Румъния един
Коментари Харесай

Загинал и десетки ранени при две експлозии в Румъния

При две детонации на бензиностанция в Креведия в Румъния един човек е умрял, а 33-ма са ранени, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Районът на гърмежите е наоколо до столицата Букурещ. При първата детонация огънят се е разпрострял до две цистерни и близка къща, прецизира организацията. Евакуацирани са хората в радиус от 300 метра, като придвижването на автотранспортни средства е било прекратено, осведомиха от румънския Генерален инспекторат за изключителни обстановки (IGSU).

На място да потушават огъня са изпратени 25 коли на противопожарната работа. Четирима души са били интубирани, откакто са претърпели тежки изгаряния съгласно данните на здравното министерство.

26 пожарникари са потърпевши при втората детонация в бензиностанцията LPG, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат, който управлява отдела за изключителните обстановки.

По думите му все още на изказването му огънят към момента не е бил изцяло сподавен. Той предизвести, че са вероятни още детонации на това място, тъй като заплаха съставлява трета цистерна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР