При допълнителни 300 000 души неподготвена армия Путин няма да

...
При допълнителни 300 000 души неподготвена армия Путин няма да
Коментари Харесай

Защо мобилизацията няма да помогне на Путин? Говори наш експерт

При спомагателни 300 000 души неподготвена войска Путин няма да обърне хода на войната, разгласи в изявление за Нова телевизия Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.

„ Мобилизацията в Русия цели няколко неща. Първо, да се попълнят загубите на съветската войска с окупационни сили. Второ - нищо чудно това да е метод за прибиране на неуместните и тези, които не харесват режима. Путин си подпали чергата под краката. Ако елементарният руснак до момента не се замисляше доста какво се случва оттатък границата на Русия, в този момент войната похлопа на врата му ”, сподели още той.
-->
Гяуров разяснява и допустимо ли е Путин да употребява нуклеарно оръжие. Употребата на сходно нещо от Русия ще има ужасяващи последствия за самата страна, счита той. Според него Путин няма да стигне до потреблението на този вид средства във военния спор с Украйна. Гяуров е на мнение, че при директна заплаха, България може да изиска засилена помощ от НАТО.

„ Никой разумен човек не има вяра, че който и да е, би могъл да натисне „ аления бутон ”. Напоследък всички се питаме има ли останал здрав разсъдък в Москва. Досега не се случвало приложимост на нещо сходно. Никой не би могъл да предскаже до каква ескалация би могло да се стигне. Със сигурност ще има ответна реакция, даже е допустима тя да бъде превантивна. Не е загадка, че Пентагонът и Съединени американски щати имат създадени проекти за случаи на привеждане в най-висока степен на бойна подготвеност на съветските нуклеарни сили. Пентагонът създава предпазен удар, който не е обвързван безусловно с нуклеарно оръжие, а с високо софтуерни стандартни средства. Те са предопределени да поразят нуклеарните силози и да предотвратят изстрелването на ракети ”, изясни Димо Гяуров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР