При донорска ситуация и съвместимост с пациент от листата на

...
При донорска ситуация и съвместимост с пациент от листата на
Коментари Харесай

Белодробните трансплантации в болница “Лозенец“ ще продължат

При донорска обстановка и съгласуемост с пациент от листата на чакащите, ще продължим, взаимно с екипа на болница “Лозенец” и експертите от болничното заведение в Хановер, с белодробните трансплантации. Това заяви здравният министър Кирил

Ананиев по време на петъчния парламентарен надзор. Успоредно с това Министерство на здравеопазването продължава образованието на още български експерти за осъществяване на белодробна трансплантация.

70-годишен пациент с последна степен на белодробна непълнота заради белодробна фиброза получи нов късмет за живот в нощта на 26 против 27 октомври в болница “Лозенец “. Трансплантацията беше ръководена от доктор Игор Тодораке от университетската болница в Хановер и шефът на университетската болница “Лозенец “ проф. доктор Любомир Спасов.

Ананиев уточни, че дружно с двама представители на пациентски организации, е посетил пациента с трансплантиран бял дроб в болница “Лозенец “. Мъжът се усеща добре, движи се независимо и прави рехабилитация.

Паралелно с това при започване на 2019 година България възобнови съдействието си с отделението по гръдна хирургия към Многопрофилната болница във Виена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР