При четвъртото гласуване за нов председател на Камарата на представителите

...
При четвъртото гласуване за нов председател на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Краят на изборите за председател на Камарата на представителите на САЩ е само началото на по-голям фарс

При четвъртото гласоподаване за нов ръководител на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, което се организира на 25 октомври, бе определен републиканецът Майк Джонсън. С това бе комплициран завършек на триседмичния безпорядък в Републиканската партия по отношение на избора на нов водач на камарата. Общо казано, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати постоянно служи приблизително към 18 години в камарата. Новоизбраният обаче е разказан от медиите като „ най-неопитния ръководител през миналите 140 години “, което значи, че всички партии могат да упражняват въздействие върху него, с цел да прокарват личните си ползи. Ето за какво приключването на изборите за ръководител на Камарата на представителите на Конгреса е може би сигнал за началото на по-големи проблеми.

От дълго време някои надълбоко вкоренени проблеми в Съединени американски щати бяха прикривани от аурата на „ демокрацията “. Безпрецедентното премахване на ръководителя на Камарата на представителите и крайният индивидуализъм, който характеризираше изборния развой, обаче освежиха визията на хората за добре облечените американски законодатели.

Наскоро „ Ройтерс “ и „ Ипсос “ разгласиха изследване, съгласно което две трети от американската общност считат, че политиците от Републиканската и Демократическата партии са прекомерно захласнати от партийни разногласия, с цел да извършват отговорностите си. „ Ню Йорк таймс “ разяснява, че през 1994 година единствено 6% от американците са имали негативно мнение за двете политически партии, а в този момент този % е 28%.

Американските политици ръководят единствената суперсила в света и би трябвало да са ангажирани да вземат решение проблемите в своята страна, само че в този момент те са измежду най-способните да основават проблеми. С това те освен дават неприятен образец на младите американци, само че и сковават способността на цялата нация да работи. И това би трябвало да се осъзнае, освен вътре в страната, само че и от съдружниците на Съединени американски щати.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР