При 100% резултати от изборния неделен ден гласували са 79,41%

...
При 100% резултати от изборния неделен ден гласували са 79,41%
Коментари Харесай

Лула да Силва - трети мандат президент на латиноамериканския гигант Бразилия

При 100% резултати от изборния неделен ден дали своят вот са 79,41% бразилци. За Лула да Силва са дали своят вот 50,9% или 60.345.999души и за Болсонаро – 49,1% или 58.206.354души, успеха е на кантар, с 1,8% разлика, което приказва, че Бразилия е сензитивно поляризирана. Но резултатът не бе оспорен от Болсонаро.Решаваща роля изигра светкавичната международна поддръжката за Лула, което парира Болсонаро и го принуди да замълчи, макар многократните му напъни по време на акцията, че ще оспорва резултата, в случай че е в поддръжка на Лула.Поздравленията на международните водачи заваляха от Байдън до Макрон, Антонио Коща, Педро Санчес и цяла Латинска Америка - Алберто Фернандес (Аржентина), Лопес Обрадор (Мексико), Густаво Петро ( Колумбия), Николас Мадуро (Венесуела), Ево Моралес (Боливия), Габриел Борич (Чили) и всички те стреснаха и стопираха Болсонаро.

„ Реванш за Лула, написа френският „ Монд “, след съд и затвор, заслужена победа още от изборите през 2018г. Не единствено за Лула, само че цяла Бразилия заслужава този реванш след Болсонаро. “

„ Опитаха се да ме погребат жив, само че аз съм тук “, споделя Лула.

„ Хирургическата интервенция сред бразилските институции и Великите сили анулираха всевъзможен опит за прелом на Болсонаро. “ Тази е най-малката разлика, която е виждана до момента в бразилската народна власт...

Демократична левица ще ръководи петте най-важни стопански системи на Латинска Америка за първи път. Лула се причисли към Петро на Колумбия, към Лопес Обрадор на Мексико, Фернандес на Аржентина и Борич на Чили.

Лула завоюва, само че борбата не е завършила. Болсонаро ще ръководи до януари 2023г. по Конституция.

„ Монд “ прави оценка също, че хипотетичното впечатляващо завръщане от пандиза в президентството на Лула да Силва е по-малко триумфално. След освобождението си от пандиза някогашният бразилски държавен глава си сложи за цел да избави бразилския народ от „ плана на омразата “ на Болсонаро. Веднага след успеха си Лула съобщи: „ Спечели елементарният народ, който доста изстрада. Големият победител през днешния ден е бразилският народ “. Битката продължава.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР