Президентската институция излезе с официално опровержение на публикация в 24

...
Президентската институция излезе с официално опровержение на публикация в 24
Коментари Харесай

Президенството оспорва с документи корупционното разследване срещу Пламен Узунов

Президентската институция излезе с публично опровергаване на обява в " 24 часа ", появила се и в доста други медии, в която се твърди, че Европейската работа за битка с измамите, известна като ОЛАФ, е заподозряла в корупция секретаря на президента - Пламен Узунов.

Според изданието мотив за това бил подписан контракт на 23 март 2017 година, когато Узунов бе длъжностен министър на вътрешните работи.

 OLAF уличи в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов Виж още

Ето какво гласи опровержението, изпратено до медиите от " Дондуков " 2:

" В отговор на отправени въпроси към прессекретариата на президента по отношение на обява в интернет-платформата на вестник " 24 часа ", в която се твърди, че " ОЛАФ заподозря в корупция Пламен Узунов ", изпращаме следното опровергаване:

Направеното изказване в публикацията на вестник " 24 часа " е груба операция на обстоятелствата. Разследването на ОЛАФ се отнася за подписан контракт от Министерство на вътрешните работи на 22 февруари 2018 година, а не на 23 март 2017 година, както е посочено в материала. Въпросният контракт, както и анексът към него, са оповестени на интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи. От тях излиза наяве, че този контракт е подписан няколко месеца след края на мандата на служебното държавното управление, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов.

В имейла до медиите от президенството ползват е текста на самия, както и на към него, състоящ се от 22 страници.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР