Президентите на Турция и Украйна разговаряха по телефона и обсъдиха

...
Президентите на Турция и Украйна разговаряха по телефона и обсъдиха
Коментари Харесай

Ердоган обсъди със Зеленски зърнената сделка и прекратяване ...

Президентите на Турция и Украйна разговаряха по телефона и разискаха развиването на продължаващата война сред Москва и Киев и договорката за зърно в Истанбул.

Според турското президентство Реджеп Тайип Ердоган през вчерашния ден е благодарил на украинския си сътрудник Володимир Зеленски за неговото „ градивно отношение “ към удължаването на знаковата договорка за зърно, съобщи Анадолската организация.

Отбелязвайки позитивния опит, насъбран от съглашението за зърно и размяната на пандизчии, Ердоган сподели, че ще бъде от изгода за всички, в случай че разширят това съгласие към пътя за договаряния, изключително към прекратяването на огъня.

Турският президент също благодари на украинския си сътрудник за съболезнованията му във връзка със смъртоносната терористична офанзива в Истанбул, при която починаха шестима души и бяха ранени 81 други.

В обява в Туитър Зеленски съобщи: „ В телефонен диалог с президента Ердоган обсъдихме удължаването на договорката за зърно. Благодарих за поддръжката на нашата самодейност #GrainfromUkraine (Зърно от Украйна) и уверих, че Украйна ще остане поръчител за продоволствената непоклатимост. Бяха разисквани също сигурността и енергийното съдействие.

В четвъртък, зърнената договорка, подписана в Истанбул през юли от Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна, беше удължена с още 120 дни, считано от през днешния ден.

Междувременно Ердоган през вчерашния ден беседва и с съветския си сътрудник Путин по терефона, като разиска сходни въпроси за вероятно прекъсване на войната и зърнената договорка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР