Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир

...
Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир
Коментари Харесай

Путин: Москва и Анкара са обезпокоени от атаките в зоната за деескалация в Идлиб

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин разискаха районни въпроси на среща на четири очи през днешния ден на интернационалното летище " Жуковски " край Москва, заяви турската частна телевизия НТВ.

След диалога съветският президент Владимир Путин уточни, че Москва и Анкара са обезпокоени от офанзивите в зоната за деескалация в сирийската провинция Идлиб, съобщи Ройтерс. Русият президент съобщи още, че е разискал взаимни стъпки с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за дейности в Идлиб, предава Българска телеграфна агенция.

Според съветския държавен глава стабилизирането на ситуацията на терен е най-важното при разрешаването на сирийския въпрос, съобщи ТАСС. Путин сподели още, че се надява конституционната комисия на Сирия да стартира работа в най-скоро време.

Президентът на Русия удостовери също по този начин присъединяване си в средата на септември в Анкара в среща на върха на Русия, Сирия и Иран по сирийския проблем.

Турският президент Ердоган на собствен ред посочи, че офанзивите на сирийския режим по провинция Идлиб нарушават спокойствието в региона, открито от Анкара и Москва. Той акцентира, че Турция има право на самозащита по границите си и в случай че бъде нужно, ще вземе ограничения. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР