Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин

...
Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин покани Тръмп в Москва за 9 май

Президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин се съгласиха, че подобряването на връзките сред техните страни дава отговор на ползите на двете страни, а също и на целия свят, се споделя в публикувано от Белия дом официално съобщение за срещата на двамата водачи, състояла се през днешния ден в коридорите на форума на Г-20 в японския град Осака.

Те са се договорили "двете страни да продължат полемиките по модела за надзор над въоръженията през 21-ви век, който, както по-рано съобщи президентът Тръмп, би трябвало да включва Китай ". Двамата президенти са разискали "сегашното положение на двустранните връзки ", а също по този начин "положението в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна ". Разговорът сред Тръмп и Путин е траял час и 20 минути.

За срещата описа пред публицисти в Осака и съветският външен министър Сергей Лавров. "Обсъдени бяха въпроси на стратегическата непоклатимост ", сподели той и посочи, че измежду другите тематики от дневния ред са били Сирия и Украйна.

В договарянията от съветска страна с изключение на Лавров са взели участие първият вицепремиер и финансов министър Антон Силуанов, помощникът на президента Юрий Ушаков и прессекретарят на президента Дмитрий Песков. От американска страна са взели участие държавният секретар Майк Помпео, финансовият министър Стивън Мнучин, и. д. началник на апарата на Белия дом Мик Мълвейни, помощникът на президента по националната сигурност Джон Болтън и прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам.

Путин е поканил Тръмп да посети Русия следващата година за честванията на 9 май на 75-ата годишнина от успеха над нацистка Германия, заяви Ушаков, представен от Франс прес.

Според него американският президент е реагирал "много позитивно " на поканата.

В началото на срещата си с Путин Тръмп похвали "много положителните връзки " сред двамата. Това стана на фона на тежката дипломатическа рецесия сред Съединени американски щати и Русия поради Сирия и Украйна и съмненията за съветска интервенция в американските избори, отбелязва Франс прес.

Тръмп и Путин разговаряха за първи път от срещата си в Хелзинки през юли предходната година. Тя провокира дискусия, като американският президент бе упрекнат в Съединени американски щати, че е бил прекомерно отстъпчив с съветския си сътрудник, отбелязва още Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР