Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин

...
Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин
Коментари Харесай

Путин и Си обявиха нова студена война, пишат британски политик и военен

Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин оповестиха нова студена война. Такова мнение показаха в взаимна публикация във вестник " Дейли телеграф " ръководителят на английската парламентарна комисия по защита Тобаяс Елуд и военният специалист от Обединеното кралство полк. Хеймиш де Бретън-Гордън.

В материала се показва, че основател на новото опълчване е " оста Русия-Китай ", която по думите им е минала от " намерено възползване от слабите места " в откритите от Запада интернационалните стандарти към " разрушаването им ".

" Британското държавно управление би трябвало да признае, че се намираме в нова студена война. Това ще разреши да погледнем по нов и по-ясен метод на отбранителната си теория, отбраната на нашите търговски ползи и на съдействието ни със страните, които мислят като нас. Така ще можем още веднъж да стартираме да уверено да отстояваме правилата и полезностите, в които имаме вяра ", написа в публикацията.

Според създателите ѝ в този момент светът претърпява преломен миг в световната политика и навлиза в интервал, който може да се окаже още по-сложен от този през втората половина на предишното столетие.

" Нашият свят се разделя на две сфери на въздействие и десетки страни рано или късно ще бъдат принудени да изберат страна ", пишат Елуд и Де Бретън-Гордън.

Като изключително рисково те считат решението на Путин да разгласи краткотрайното прекратяване от страна на Русия на присъединяване ѝ в Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия, прочут още като Нов СТАРТ.

" Това значи, че след 50 години на редуциране на нуклеарните арсенали може да сме на прага на нова конкуренция във въоръжаването ", показват създателите и означават, че нараства нуклеарната опасност и от страни като Китай, Иран и Северна Корея.

Поради това съгласно Елуд и Де Бретън-Гордън е още по-належащо да бъде открито решение на украинския спор.

Характерът на това ново опълчване ще зависи съгласно тях от това до каква степен уверено ще съумее да работи Западът.

" Трябва да възродим нашите държавни подходи от времето на остарялата студена война и да не се опасяваме от говоренето на Путин за разполагане на тактическо нуклеарно оръжие. Именно това ни струваше скъпо време, до момента в който малко по малко наберем нужната храброст да предоставим на Украйна сериозна техника като ракети и танкове. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР