Президентите на Русия и Беларус подписаха 28 програми за интеграция

...
Президентите на Русия и Беларус подписаха 28 програми за интеграция
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко подписаха десетки документи за създаване на Съюзна държава

Президентите на Русия и Беларус подписаха 28 стратегии за интеграция в границите на оповестения преди 20 години план за Съюзна страна.

Документите, доказани в този момент от Владимир Путин и Александър Лукашенко, включват главно макроикономическата, индустриалната и селскостопанската политика, дружно със стъпки в енергетиката и други браншове.

Предвиждат се и стъпки във финансово-кредитната, данъчната и други политики основаване на обединен пазар на нефт, газ и електрическа енергия. Ще има и комитет на Съюзната страна по данъчни въпроси, който ще има съвещателен темперамент. Между двете страни няма да има роуминг, ще работят по-късно и идентични правила за отбрана на потребителите.

Лукашенко също по този начин предложи основаване на медиен холдинг на Съюзната страна, с цел да се не разпиляват средства, давани другояче за " съществуващите вестници, списания, канали в " Телеграм " или " Ютюб ", а ще са събрани вкупом, " РБК Лукашенко.

Интеграция с граници

Планът от 1999 година досега бе изпълнен единствено в основаването на единно митническо пространство и зоната за свободна търговия. Още от оповестяването му са се чували и доста рецензии против Съюзната страна с аргумента, че по този начин Русия в действителност ще погълне Беларус. Подобни терзания е загатвал и самият Лукашенко, само че в други моменти е ускорявал работата по плана. Последната наклонност продължи, когато след многохилядните митинги против преизбирането му и изолацията поради отклоняването на пътнически аероплан тази година се усилиха срещите за правене на документите.

Деликатни въпроси, свързани с финансовата и външната политика - а и - обаче се оказаха отвън обсега на Съюзната страна за момента.

Това решение самият Лукашенко през август, а Путин е заявявал, че за проекти като " съюзен парламент " би трябвало първо да се " порасне ". И двамата държавни глави показват мнението, че първи приоритет е икономическата интеграция; всичко останало, даже да не е изключено, най-малко за момента не е на дневен ред.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР